آرماتور های برشی و انواع آن
آرماتور های برشی می توانند شامل انواع زیر باشد :
- الف ) خاموت های عمود بر محور عضو
- ب )خاموت هایی با زاویه ۴۵ درجه یا بیشتر نسبت به میلگرد های کششی طولی به نحوی که ترک های قطری احتمالی را قطع کنند . در صورت احتمال تغییر زاویه ترک در اثر تغییر نوع بارگذاری ، استفاده از این نوع خاموت مجاز نمی باشد .
- پ) میلگرد های طولی خم شده به قطر حداکثر ۳۶ میلی متر ، تحت زاویه ۳۰ درجه یا بیشتر نسبت به میلگرد های کششی طولی به نحوی که ترک های قطری احتمالی را قطع کنند .
- ت ) ترکیبی از خاموت ها و میلگرد های طولی خم شده با شرایط مذکور در بند های الف ، ب و پ
- ث ) آرماتور های طولی توزیع شده در ارتفاع تیر های عمیق
- ج) دورپیچ ها
حداکثر فواصل خاموت برشی
فاصله بین خاموت های برشی عمود بر محور عضو نباید ار d/2 بیشتر باشد .
به دلیل آنکه سفره های آرماتور برشی عمود بر محور عضو حتما تمامی ترک های مورب برشی را در طول موثر خود قطع نمایند ، لذا فاصله آن ها به مقدار d/2 محدود می گردد .
فاصله بین خاموت های مایل و یا میلگرد های طولی خم شده باید چنان باشد که هر خط ۴۵ درجه ای که به طرف عکس العمل از وسط مقطع ، d/2 تا میلگرد های کششی طولی رسم شود ، حداقل به وسیله یک ردیف از آرماتور های برشی قطع گردد .
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید .
ضابطه این بند به منظور اطمینان از قرار گرفتن آرماتور های برشی مورب در جهت و فاصله مناسب به گونه ای می باشد که بتوانند حتما ترک های احتمالی را قطع نمایند .
بدیهی است ضابطه مذکور صرفا در اعضایی که تحت بار استاتیکی و ثابت می باشند و در آن جا جهت ترک تغییر نمی نماید ، تعیین کننده است .
نیروهای برشی تامین شده توسط آرماتور ها
مقالات مرتبط با آرماتور