خم کردن میلگرد ها
خم کردن میلگرد : تمامی میلگرد ها باید به صورت سرد خم شوند ، مگر آنکه دستگاه نظارت روشی دیگر را مجاز بداند .
خم کردن میلگرد ها تا حد امکان باید به طور مکانیکی به وسیله ماشین مجهز به فلکه خم کن و با یک عبور در سرعت ثابت انجام پذیرد ، به طوری که قسمت خم شده دارای شعاع انحنای ثابتی باشد .
برای خم کردن میلگرد ها باید از فلکه هایی استفاده شود که قطر ان ها برای نوع فولاد مورد نظر مناسب باشد .
سرعت خم کردن میلگرد ها باید متناسب با نوع فولاد و دمای محیط اختیار شود . سرعت خم کردن میلگرد های سرد اصلاح شده به طور تجربی تعیین می شود .
در شرایطی که دمای میلگرد ها از منفی ۵ درجه سلسیوس کمتر باشد ، باید از خم کردن ان ها خودداری شود .
به طور کلی باز و بسته کردن خم ها به منظور شکل دادن مجدد به میلگرد ها مجاز نیست ، مگر در موارد استثنایی که دستگاه نظارت اجازه دهد . در این صورت تمامی میلگرد ها باید از نظر ترک خوردگی بازرسی و کنترل شوند .
خم کردن میلگرد هایی که یک سر ان ها در بتن قرار دارد. مجاز نیست مگر انکه در طرح مشخص شده باشد یا دستگاه نظارت اجازه دهد .
در خم کردن میلگرد با قطر ۳۶ میلیمتر و بیشتر با زاویه بیش از ۹۰ درجه ، باید از روش خاص استفاده نمود .
تجهیزات خم کردن آرماتور
آرماتور هاپس از برش باید مطابق نقشه های اجرایی خم شوند .
آرماتور های با قطر کمتر از ۱۲ میلیمتر را می توان به کمک آچار به صورت دستی خم کرد .
این آچار ها هم می تواند بصورت اماده از تولید کننده خریداری شود و یا اینکه با جوش دادن دو قطعه میلگرد ۵ سانتی متری به فاصله مناسب از هم ( معمولا پنج سانتی متر ) به یک میلگرد بلند با قطر مشابه آچار F تهیه شود
خم کردن آرماتور به روش دستی به این صورت است که میلگرد پس از تعیین طول های مورد نظر بر روی میز آرماتوربندی قرار گرفته و زاویه مورد نظر به F می گیرد .
در انتهای این میز یک فلکه خم کن نصب گردیده است که میلگرد حول آن توسط آچار آن خم داده می شود .
می توان بر روی میز به منظور حرکت اسان تر میلگرد غلتک هایی نصب کرد که در واقع امتداد حرکت میلگرد را تعیین و تسهیل می کند .
ارتفاع میز آرماتور بندی معمولا ۱ متر است .
روندی که برای دادن شکل مورد نظر به آرماتور مورد استفاده قرار می گیرد بستگی به تجربه و مهارت آرماتور بند دارد .
در روش دستی ابتدا باید از صاف بودن میلگرد ساده اطمینان حاصل شود و در صورت لزوم با روش مناسب ان را صاف کرد .
نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که آرماتور خم شده باید کاملا در یک صفحه باشد و حالت سه بعدی به خود نگیرد .
لازم است در این روش از کیفیت کار آرماتور اطمینان حاصل شود تا آرماتور های مناسبی تهیه شود .
به جای استفاده از آچار مجزا و فلکه خم مجزا می توان از ابزار هایی که هر دوی ان ها را با هم در اختیار می گذارند استفاده شود .
این سیستم بر روی میز نصب شده و به کار گرفته می شود .
برای آرماتور های با قطر بالاتر از ۱۲ میلیمتر باید از ماشین آلات خم میلگرد استفاده کرد .
هر چند همانگونه که در مورد دستگاه برش گفته شد برای کارهای با حجم بالاتر می توان از این ماشین ها برای خم میلگرد های با قطر های پایین تر نیز استفاده کرد ، چراکه در این حالت دستگاه چند آرماتور را همزمان خم می کند .
از مزایای استفادهاز این ماشین ها می توان به کاهش نیروی انسانی مورد نیاز ، تامین دقت بالا تر و نیز کاهش قابل توجه زمان اشاره کرد .
اساس کار دراین روش همانند روش دستی است با این تفاوت که در این ماشین ها به جای نیروی انسان از نیروی موتور های الکتریکی و دیزلی استفاده می گردد .
انواع مختلفی از این ماشین ها در حال حاضر در دسترس قرار دارد که برای کاربرد های مختلف قابل استفاده است ، شامل سیستم های نیمه خودکار و کاملا خودکار ، قابل حمل و ثابت و بدیهی است که قدرت ماشین باید بر اساس قطر میلگرد ها و یا تعداد میلگردی که می خواهیم همزمان خم کنیم انتخاب شود که در واقع این موضوع بیان گراینست که سرعت کار مورد نیاز می تواند در نوع ماشین انتخابی موثر باشد .
برای مثال دستگاهی که قدرت خم کردن یک میلگرد با قطر ۲۵ میلیمتر را داشته باشد ، می تواند همزمان عملیات خم کردن را برای ۵ میلگرد ۱۰ میلیمتری انجام دهد .
ماشین های خم میلگرد آجدار اکثرا با انرژی الکتریکی کار می کنند و در قدرت های پایین با برق تکفاز و قدرت های بالا تر با برق سه فاز کار می کنند ، ولی در عین حال نوع دیزلی ان ها نیز قابل استفاده می باشد .
این ماشین آلات برای خم کردن انواع میلگرد تا قطر ۵۲ میلیمتر به کار گرفته می شوند .
وزن این ماشین ها بین ۷۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم می باشد .
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید .
اساس کار در این ماشین ها به این ترتیب است که میلگرد بین شیار های موجود روی صفحه چرخان قرار داده می شود که این کار در سیستم های نیمه اتوماتیک توسط کاربر انجام می شود و پس از تنظیم محل قرارگیری دستگاه شروع به کار می کند و میلگرد ها حول غلتک ثابت موجود خم می شوند .
برای خم آرماتور ها در فرم های سه بعدی همانند اسپیرال ها ، ماشین هایی که مورد استفاده قرار می گیرند ، اندکی متفاوت از سیستم دو بعدی است .
به این ترتیب که میلگرد ها با عبور بین چرخ دنده های خاصی که فاصله و آرایش آن ها قابل تنظیم است ، به شکل مورد نظر تبدیل می شوند .
برای تهیه شبکه آرماتور استفاده از خط تولید تمام اتوماتیک اخیرا مورد توجه قرار گرفته است ، چرا که این امر باعث کاهش بسیار زیاد در زمان و هزینه آرماتور بندی می شود .
می توان گفت برای هر تن آرماتور بندی شامل برش ، خم ، انتقال ، نصب و تثبیت ،در روش های دستی سنتی در حدود ۱۵۰ نفر ساعت کار نیاز است .
حال انکه در روش های پیش ساخته این مقدار به ۲ تا ۳ ساعت می رسد .
در کارخانه های که به این منظور ایجاد شده اند میلگرد های مصرفی معمولا به صورت قرقره های مارپیچی از کارخانجات تولید کننده خریداری می شود و این خود باعث می شود که دور ریز میلگرد از بین برود .
اساس کار در این روش شباهت زیادی به کارخانجات تولید پارچه از نخ دارد .
در این خط تولید عملیات بریدن میلگرد ، صاف کردن ، خم و جوش میلگرد های توسط ماشین آلات مخصوص به آن انجام می شود .
قطر و آرایش شبکه میلگرد بر اساس نیاز تنظیم می شود .
نوع دیگری از این سیستم وجود دارد که در ان میلگرد ها در یک جهت کنار هم تثبیت می شوند و این کار توسط نوار های فلزی نازکی صورت می گیرد و سپس شبکه به صورت فرش مانند جمع می شود و پس از حمل به کارگاه همانند فرش روی دال مورد نظر پهن می شود .
این کار در دو جهت عرضی و طولی و نیز در صورت لزوم در دو سفره فوقانی و تحتانی صورت می گیرد .
برای مشاهده قیمت میلگرد به سایت تهران آهن سر بزنید .